Samen het Licht doorgeven

ONLINE KERSTVIERING VAN KERKEN IN GOES

Op dit gedeelte van de website zal doorlopend de Kerstviering worden getoond (vanaf Kerstavond 24 dec. 19:30). Geen geluid? Klik linksonder in de video op het volume symbool, en sleep het balkje naar rechts.
Kijken op volledig scherm? KLIK HIER om rechtstreeks naar YouTube te gaan of klik rechtsonder in de video op het vierkante symbooltje.

Kindermoment online kerstviering.jpg
Kijken in de Westerkerk **GEANNULEERD**
Aanmelden om de viering vanuit de Westerkerk te kijken is niet meer mogelijk. Aanvankelijk waren er 5 momenten ingepland, waarop de kerk open zou zijn om samen te kijken met stadsgenoten. Vanuit de Westerkerk en St. GoedNieuwsGoes is besloten om dit niet door te laten gaan. Degenen die zich via deze site hadden geregistreerd, hebben hier allen bericht van ontvangen. Hiermee geven we gehoor aan de dringende oproep vanuit de overheid, om niet samen te komen in kerk gedurende de lockdown (die sinds 15 december van kracht is). Hoewel er voor kerken grondwettelijk gezien e.e.a. mogelijk is, vinden we het belangrijk om ons op deze wijze solidair te tonen met de Goese samenleving.
 

REAGEREN N.A.V. DE UITZENDING?  Dat kan via onderstaand formulier. 
Deel uw gebedsverzoek, of laat weten wat u in het bijzonder aansprak in deze viering. Ook opbouwende feedback is van harte welkom. Gebruik ook dit formulier om aan te geven als vrijwilliger beschikbaar te willen zijn voor St. GoedNieuwsGoes. 

Uw bericht is verzonden. Per mail of telefoon ontvangt u een bevestiging.

kaarsje gif.gif

Steek jij ook een online kaarsje aan?  #samenhetLichtdoorgeven

Over de hele wereld steken mensen kaarsjes, en zeker met Kerst. Aan het begin van de Bijbel lezen we dat God zegt "Er zij licht", en er was licht, en Hij zag dat het goed was. In veel kerken tref je de Paaskaars, symbool van Gods liefde. Joodse mensen vieren Chanoeka, het feest van de lichtjes.
Juist wanneer je het moeilijk vind om jezelf te uiten, is een kaarsje een klein maar veelzeggend symbool: het symboliseert liefde, licht en warmte. Een kaarsje kan helpen een gevoel of gemist tastbaar te maken. Een heel open symbool ook, waaraan je je persoonlijke invulling mag geven.
Hier krijg je de kans om een online kaarsje aan te steken. Het werkt simpel: in het venstertje hieronder mag je een naam, wens, gebed of gedachte intypen. Klik op 'SUBMIT', en zie hoe jouw tekst wordt toegevoegd aan het interactieve kunstwerk van woorden.


 

Foto's bekijken via sociale media >>

  • @goesviertkerst instagram
  • @goesviertkerst facebook
  • @goesviertkerst twitter